BioBazar - zobacz jak tam jest!

eco dom | 27.09.2014 10:00

Katowicki BioBazar ciszy się coraz większą popularnością. Przybywa klientów, a sprzedawcy oferują nie tylko świetne, świeże produkty, ale także znacznie lepsze, niż na początku działalności bazaru, ceny. 

Zaletą produktów z BioBazaru jest ich trwałość. W redakcji sprawdziliśmy. Na przykład szynka kupiona w markecie wytrzymuje w lodówce maksymalnie 3-4 dni. Później zaczyna żyć... własnym życiem. Wędlina kupiona na jednym ze straganów BioBazaru wytrzymała w naszej lodówce, zachowując świeżość i smak... 10 dni. Dalszych testów nie prowadziliśmy, choć trudno wykluczyć, że byłaby zdatna do spożycia także później.

 

Podobnie ze śmietaną kupioną na stoisku z kozim serem. 

 

 

Przetrzymaliśmy ją tydzień ponad termin ważności. Smak idealny, konsystencja bez zarzutu. Śmietana z marketu: dwa dni po terminie lekko zzieleniała. Ktoś stwierdzi: no tak, ale eko produkty są droższe! Fakt. Ale jeśli policzyć, że kupiona tam, w rozsądnych ilościach żywność nie psuje się w kilka dni od zakupu i nie trzeba jej wyrzucać, gdy się o niej zapomni, to rachunek ekonomiczny wydaje się oczywisty. Warto sprawdzić czy mamy rację.

 

Na wasze opinie czekamy pod adresem: redakcja@ecocafe.pl