do poczytania

Upcykling – sposób na modną torebkę

Chcesz być modna tej wiosny? Postaw na eko dodatki! więcej

Upcycling – sposób na eko design

Wszystko co nas otacza, a co wydaje się niepotrzebne zamiast lądować w koszu może zyskać drugie życie, a nawet stać się najmodniejszym, bo niepowtarzalnym przedmiotem jaki posiadasz! więcej

E - czym to się je? Konserwanty.

Konserwanty to jeden z podstawowych składników żywności kupowanej w puszkach, słoikach, foliowych torebkach, aluminiowych opakowaniach czy butelkach. więcej

E - czym to się je? Czas na emulgatory

E jak emulgatory! Substancje chemiczne służące do tworzenia emulsji. Z farbami emulsyjnymi mają dużo wspólnego... jedno i drugie to CHEMIA! więcej

E - czym to się je? Sztuczne barwniki

Czym barwione są produkty spożywcze? Ile chemii jest w żywych kolorach półproduktów? więcej

E - czym to się je?

Jogurt truskawkowy bez truskawek? Smak pomarańczy w napoju, który nigdy nawet obok pomarańczy nie leżał? A może aromat steku wołowego, w chipsach ziemniaczanych? więcej