do poczytania

E - czym to się je? Konserwanty.

Konserwanty to jeden z podstawowych składników żywności kupowanej w puszkach, słoikach, foliowych torebkach, aluminiowych opakowaniach czy butelkach. więcej

E - czym to się je? Czas na emulgatory

E jak emulgatory! Substancje chemiczne służące do tworzenia emulsji. Z farbami emulsyjnymi mają dużo wspólnego... jedno i drugie to CHEMIA! więcej

E - czym to się je? Sztuczne barwniki

Czym barwione są produkty spożywcze? Ile chemii jest w żywych kolorach półproduktów? więcej

E - czym to się je?

Jogurt truskawkowy bez truskawek? Smak pomarańczy w napoju, który nigdy nawet obok pomarańczy nie leżał? A może aromat steku wołowego, w chipsach ziemniaczanych? więcej

Nałóg pozytywny, czyli picie wody

Woda, to paliwo dla mózgu! Jakie jest najlepsze? więcej