Testujemy: Stek z Wasąga na grillu

eco dom | 24.05.2015 11:53

Testujemy: Stek z Wasąga na grillu
Postanowiliśmy wrzucić na grill ekologiczny stek firmy Wasąg z Biłgoraja. Po zakupach w Eco Bio Organic Centrum w Mikołowie konieczna była decyzja – stek z patelni, patelni grillowej czy z tradycyjnego grilla. Jako, że sezon grillowy rozpoczął się już jakiś czas temu, grill wydawał się najbardziej odpowiedni.
 
ecocafe.pl
Stek przyrządzać można na różne sposoby. Jedni lubią wyłącznie z solą i pieprzem. My postanowiliśmy dodać ziele angielskie, kolendrę, oregano i pietruszkę suszoną – wszystko razem roztarte w moździerzu. Do tego odrobina oleju i na ruszt!
Zobacz film!
Stek został przez nas mocno wysmażony. Miał niestety kilka przerostów, co nie każdemu może odpowiadać. Mięso było sprężyste, jednolicie szare, dobrze się kroiło i świetnie smakowało.
Produkt ekologiczny Wasąga oceniamy na 5, w 6 stopniowej skali.
(ap)